Acean kohteita Huutokaupat.com-sivustolla

huutokaupat-com

Lisäämme suurimman osan kohteista myyntiin Huutokaupat.com-sivustolle. Tutustu kerralla kaikkiin tuotteisiin täältä.

Yleistä Huutokaupat.com -palvelusta

Huutokaupat.com julkaisee tietoja Suomessa pidettävissä huutokaupoista ja toimii operaattorina nettihuutokauppojen järjestämisessä. Huutokaupat.com ei itse järjestä huutokauppoja vaan palvelu toimii ilmoitus- ja nettihuutokauppa-alustana.

Keskeisiä toimijoita palvelussa ovat poliisi, ulosottovirastot, Suomen puolustusvoimat ja konkurssihallinnot. Turvallisuuden takaamiseksi palveluun tunnuksen tekeminen edellyttää verkkopankkitunnistautumista. Palvelun omistaa Mezzoforte Oy.

Nettihuutokaupan maksuliikenne

Kaupassa on miltei poikkeuksetta välikätenä huutokaupan järjestävä asiamies jonka tehtävänä on varmistaa, että myytävä kohde on Suomen lakien mukaisesti myyntikelpoinen ja näin estää palvelun väärinkäyttöä.

Huutokaupat.com nettihuutokaupan maksuliikenne kulkee palvelun omistavan Mezzoforte Oy:n asiakastilien kautta. Kauppasumma suoritetaan palveluun kirjautuneena omia verkkopankkitunnuksia käyttäen. Yleinen maksuaika kohteille on kaksi arkipäivää korkeimman tarjouksen hyväksynnästä, ellei kohteen myyjänä toimiva taho ole toisin ilmoittanut.

Kysymyksiä ja vastauksia

K: Hyväksyykö myyjä aina korkeimman tarjouksen?
V: Ei hyväksy. Yleensä myyjä pidättää itsellään oikeuden hylätä tehty korkein tarjous ellei siitä saada käypää hintaa.

K: Miksi tunnus pitää tehdä pankkitunnuksilla?
V: Pankkitunnistamisella pyritään takamaan Huutokaupat.com nettihuutokaupalle mahdollisimman neutraali ja turvallinen toimintaympäristö.

K: Mikä on minun käyttäjätunnus?
V: Käyttäjätunnus Huutokaupat.com-palveluun tunnuksen tehdessä ilmoittamasi sähköpostiosoite.

K: Mistä tiedän että korkein tarjous on minulla?

V: Oma tarjous näkyy ilmoituksessa sinisellä taustalla.

K: Mikä on tarjousautomaatti?
V: tarjousautomaatti tekee korotuksen myytävästä kohteesta jos joku muu ylittää sinun tekemän tarjouksen. Ennen palvelun käyttöönottoa käyttäjän pitää määrittää kuinka paljon hän on korkeintaan valmis kohteesta maksamaan.

K: Minkä säännön mukaan tarjousautomaatti toimii?
V: Korkeimman tarjouksen ollessa käyttäjällä tarjousautomaatti ei tee mitään. Jos toinen käyttäjä tekee korotuksen, tekee tarjousautomaatti heti perään uuden tarjouksen ellei Maksimitarjouksen tai korotussääntö estä tarjouksen tekemistä.

K: Kuinka tarjousautomaatti toimii käytännössä?
V: Jos olet valmis tarjoamaan maksimissaan 5 000 € ja korotukset ovat vähintään 50 €, voit syöttää tarjousautomaattiin maksimitarjoukseksi 5 000 € ja Automaattiseksi korotukseksi 50 €. Jos tätä ennen kohteen korkein tarjous oli 1 000 €, tekee automaatti puolesta 1 050 € tarjouksen.

K: Korottaako automaatti aina maksimitarjoukseen saakka?
V: Ei. Automaatti tekee lisäkorotuksia vain jos joku muu tekee korotuksen samasta kohteesta – ei muussa tapauksessa. Jos edellisen kysymyksen esimerkistä ei tulisi muita tarjouksia olisi korkein tarjous 1 050 € huutokaupan päättyessä.

K: Voiko usealla käyttäjällä olla käytössä tarjousautomaatti samassa kohteessa?
V: Kyllä voi. Kahden käyttäjän korotusautomaatin ollessa aktiivinen samasta kohteesta, tekevät automaatit korotuksensa välittömästi, kunnes toisella käyttäjällä tulee maksimitarjouksen raja vastaan.

K: Kuinka korkein tarjous voi jäädä toiselle pienemmällä summalla mitä olin asettanut tarjousautomaattiin Maksimitarjoukseksi?
V: Automaatti ei pystynyt aina tekemään viimeistä korotusta syöttämälläsi maksimisummalla useista syistä:

Tarvittava korotus nimiisi olisi ylittänyt maksimitarjouksesi rajan.
Tarvittava korotus maksimitarjoukseesi olisi ollut pienempi kuin asetettu Automaattisen korotuksen määrä.

K: Jos kaksi käyttäjää asettaa kohteelle saman maksimitarjouksen esim. 10 000 € ja saman Automaattisen korotuksen 100 € niin kumpi kohteen saa?
V: Riippuu sen hetkisestä huutohinnasta ja missä järjestyksessä automaatit aktivoidaan. Ensimmäisenä automaatin aktivoineen automaatti tekee ensimmäisen tarjouksen. Toisen käyttäjän aktivoidessa automaatin tekee hänen automaattinsa ensimmäisen korotuksen ja tämän jälkeen automaatit nokittelevat tarjouksia vuoroperään mainittuun 10 000 € saakka. Jos yhtään tarjousta ei ollut pohjalla, jää kohde sille jonka asetti automaatin käyttöön toisena.

K: Paljon kohteille saa maksuaikaa?
V: Yleinen maksuaika on kaksi arkipäivää ellei myyjä toisin ilmoita.

K: Ovatko kaikki myytävät kohteet hyväkuntoisia?
V: Eivät ole. Käytetty tavara myydään yleensä siinä kunnossa kuin se on myyntihetkellä. Siksi tavaran tutkiminen kunnolla etukäteen on tärkeää. Ostaja ei yleensä voi valittaa virheestä, jonka hän olisi voinut huomata tavaran normaalitarkastuksessa. On siis erittäin tärkeää käydä tutustumassa kohteeseen etukäteen ennen sitovan ostotarjouksen jättämistä.

K: Miten maksu kohteesta suoritetaan?
V: Kauppahinta maksetaan palvelun kautta verkkopankkimaksuna tai tilisiirtona suoraan myyjälle. Tämä selviää ilmoituksen kohdasta: Maksutapa.

K: Mikä on asiamies?
V: Asiamiehen tehtävä on varmistaa että myytävä kohde on Suomen lakien mukaisesti myyntikelpoinen ja näin estää palvelun väärinkäyttöä.

K: Sisältääkö myytävien kohteiden hinta arvonlisäveroa?
V: Ei sisällä. Esimerkiksi konkurssipesän omaisuus ei sisällä yleensä vähennettävää arvonlisäveroa. Asiaa kannattaa epäselvissä tapauksissa tiedustella kohdekohtaisesti myyjältä.

K: Miksi arvonlisävero lisätään tarjoushinnan päälle jos sitä tulee?
V: Suurin osa myytävistä kohteista on suunnattu yrityskäyttöön jossa kaupankäynti käydään verottomilla summilla.

LÄHDE: Huutokaupat.com

Kategoria(t): Ajankohtaista Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.